Homo sapiens Dvojka

ali Homo sapiens sapiens

Nadgrajena različica Homo sapiens. Bitje z razumom in intelektom. Pametni. Podobno kot pri telefonih, samo naša evolucija poteka počasneje. Nekateri primerki malo tudi že nazadujejo, drugi pretirano napredujejo. Tretji pa na splošno vse vejo, ker uporabljajo internet.



Taka primerka sta se prejšnji dan ustavila v infotu. Ne rada bi šla, ampak kar gresta na Triglav. Hotela sta iti že prejšni teden, pa je bilo vreme preslabo. Torej gresta v torek in sredo, ker sta na internetu prebrala, da bo vreme "nice". Zdaj pa bi prosila, če bi bila lahko tako prijazna in jima dala nekaj informcij, predvsem o kočah na poti. 
Žal imata to srečo, da se planinske koče s prvim zaprejo in vaš "izlet" bosta morala prestaviti na kdaj drugič, žal. Pa smo se začeli spogledovati, onedva se začneta pogovarjati med sabo, samo ugibate lahko v katerem jeziku in prišli do tega, da imam napačne informacije. Na internetu, na naši strani, ki je kasneje nismo znali najti, namreč piše, da so koče odprte do petnajstega v mesecu oktobru. In ne, ne boste naju "farbali".
Pokličite. Zavrtim nekaj telefonskih številk, odgovor je enak mojemu. Mi pa se še vedno pregovarjamo da ne in ne, da na internetu piše. 
Ko le končno ugotovita, da se koče očitno res s prvim zaprejo, želita naj pokličem nazaj in naj jim sporočim, da sta pripravljena plačati več, kot sicer, le da bi bile koče v torek in sredo zanju odprte. Tudi na idejo o taborjenju prideta, vendar, da se zato plača kazen okrog 500-tih €, se jima pa zdi malo pretirana.
Dve debeli uri sem se ukvarjala z njima. Ni mi pa jasno zakaj potem že pred načrtovanjem svojih počitnic nista "pošpegala" na internet in se pozanimala kakšno bo vreme konec septembra?!



Žalostno pa je to, da nista edina taka, ki prav vse vesta, vse prebereta na internetu. Smo ljudje res postali tako leni, da vse preverimo na internetu, da verjamemo vsemu? Se res premalo zavedamo, da vse informacije, ki jih najdemo na medmrežju niso nujno tiste "taprave" in da dandanes "bedastoče" na internetu niso več redkost? 

Kje so se izgubile modrosti naših starih očetov, ki jim je bilo za napoved vremena dovolj stopiti skozi vrata in jim ni bilo treba panično udarjati po tipkovnici.


Priljubljene objave